Een stukje historie

De historie van Slagerij Bloedjes gaat terug naar 1795. Al in dat jaar is er een slagerij gevestigd aan de Torenstraat in Medemblik, gerund door de familie Frantzen. Deze slagerij wordt overgenomen door de familie Hansen en in 1968 nemen vader en moeder Bloedjes het stokje over. Je kunt dus gerust spreken van een gezegend stukje historische slagersgrond.

Dat is ook wat Cees wil, het uitoefenen van het authentieke slagers ambacht; het goed verantwoord vlees combineren met vakmanschap waardoor u de lekkerste producten op tafel krijgt.

Aangezien Cees (h)eerlijke vleessoorten het liefst zo puur mogelijk bereidt moet het vlees van goede kwaliteit en smaak zijn. Dit wordt bereikt door aan de basis de dieren goed te behandelen met veel liefde, een ruime huisvesting en vooral goede voeding. Dit zorgt ervoor dat het vlees een unieke smaak heeft en een culinaire beleving is.

Kleinschalige worstmakerij en zouterij

Cees maakt zijn eigen worsten en vleeswaren op basis van recepten uit het verleden waar hij gelukkig een stukje van mee heeft gekregen.

Dit stukje kennis van ambachtelijke producten geeft Cees graag door via college’s op diverse scholengemeenschappen die vanaf de basis willen beginnen.

ambachtelijke slager cees
vader cees homepagina

DE KRACHT VAN HET AMBACHT EN DE EENVOUD

Ambachtelijke slager Cees aan het werk
cees bloedjes vlees snijden
Ambachtelijke slager Cees rundvlees